Sex! #1

RFSU är något vi ska vara stolta över i Sverige, RFSL likaså. Vi var ju först i världen med sexualundervisning! Dock har vi en bra bit kvar. Svensken behöver veta mer om sex och framförallt allt själsligt om och kring sex och sexualitet.

RFSU har börjat göra grymma poddar om just det här. Jag var med i ett avsnitt som otrohet, och nu är min idol Nour El Refai med i en färsk podd om myter och sex. Lyssna på alla poddar i serien hittills HÄR

20131114-202214.jpg

Det här med sexmyter alltså… Att de fortfarande är såpass spridda trots moderna tider. Det här med att den kvinnliga orgasmen är sååå svår att nå om man inte gör precis si eller så, och att den skulle ta vääldigt lång tid på sig. Jag kommer typ på fem minuter. På flera olika sätt. Många tjejer jag känner likaså.

Eller det här med att många snubbar tror att tjejer generellt bara vill ha ”mysigt, romantiskt sex”. Hand upp alla ni andra som också gillar det ruffa? Också eller enbart. Och har hamnar i ett antal situationer genom livet där det måste förklaras på ett ytterst pedagogiskt sätt.

Tänker också på alla myter kring mäns sexualitet. Att de alltid är kåta, alltid vill vara den som dominerar, den som är helt fixerad vid porrfilms-knull.

Vilka sexmyter avskyr du? Eller tycker bara är väldigt märkliga att de fortfarande existerar?

Detta inlägg är ett samarbete mellan mig och RFSU. Kommer fler, himla stolt över att få jobba med dem! Glöm inte fortsätta snacka under #sexpodden på Twitter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s