Sex! #3

Nu är en ny och mycket lyssningsvärd Sexpodden uppe! Det är så grymt att det görs såna här poddar för vuxna, om sex, på ett icke-hurtfriskt sätt (fattar du grejen med att det ska vara så jävla Lotta Engberg:sk så fort det ska pratas sex offentligt?) och om ämnen folk faktiskt… Drabbas av.

Den här gången handlar det dels om att som man (hör och häpna!) inte vara kåt, och om det klassiska ”ställa upp sexet”.

20131212-182913.jpg

Minns när jag typ nitton år gammal gick med en random snubbe hem. Vi hade setts på en klubb, hånglat vilt på dansgolvet och jag ville ligga. Var givetvis helt övertygad om att han hade samma ambitioner. Hallå, han bjöd ju hem mig! Vi åkte taxi genom sommarnatten och landade i hans lilla etta i en närförort. Och jag förväntade mig (såklart) att han skulle ta kommandot (”som en riktig man”), leda mig till sängen och klä av mig med typ tänderna. Han gick ut i köket och kokade några ägg.

”Vill du ha kaviar på din äggmacka?” ropade han just hurtfriskt.

Vafan är han bööög eller? Ser jag fet ut i den här klänningen? Luktar jag illa? Tankarna blev ett Tetris i hjärnan. Började granska mig själv i hallspegeln, irritationen steg samtidigt som självförtroendet sjönk. Han tyckte inte ens jag var knullbar! Minns än idag hur kränkt jag faktiskt kände mig där och då. Kränkt och helt osedd.

Vi åt de där äggmackorna (med kaviar) och sen ville han gå och lägga sig och skeda. Det blev inget ligga. Jag ville inte ifrågasätta. Inte heller framstå som den Galna Slampan. Och jag var där och då ganska övertygad om att han var bög. Trots allt litegrann i alla fall…

Nu har det gått nästan tio år och jag vet tack och lov bättre. Jag vet att män inte tänker med kuken, trots att det är ett konstant konstaterande. Jag vet att män har lika rikt känsloliv som kvinnor, lika mycket sexuell prestationsångest, lika mycket rädsla för att ett ligg ska sätta igång massa känslor man inte pallar hantera just för tillfället. Och jag vet att män helt enkelt bara inte känner för att nuppa, ens bli avsugna eller runkade, troligtvis precis lika ofta som vi kvinnor inte vill eller orkar. Vi har ju ett liv att hantera. Räkningar att oroas över. Ungar som röjer. Juicepaket att källsortera. Övertid att jobba. Serier att se klart. Allmän existentiell ångest att hantera.

Manlighetsnormen är nog sex-mässigt ÄNNU mer laddad än kvinnlighetsnormen just kring sex och sexualitet. Vi lever ju tyvärr i en värld där kvinnor ännu ses som passiva och de som mest ska vänta in mannens grandiosa praktstånd med ett oskuldsfullt fnitter. Män som ligger med kvinnor ska däremot alltid vara redo. Alltså ALLTID. Om han inte bara trycker på dig sådär brutalt, bakifrån när du står och diskar så uppskattar han dig egentligen inte! Tar han inte initiativ till rajtitajti varje kväll när ni kollar på tv har han blivit kär i någon på jobbet! Eller så är han smyghomo, på väg ut ur garderoben.

Det måste fan vara riktigt jobbigt att vara man i sexet och sexualiteternas värld. På riktigt. Jag hade aldrig ens fått halvbånge på grund av alla oskrivna regler och krav på att jag hela tiden skulle vara the hingst of the year.

Vad tänker du kring det här?

Och strax kommer ett inlägg om ”ställa upp sex” också!

Detta inlägg är ett samarbete mellan mig och RFSU. Kommer fler, himla stolt över att få jobba med dem! Glöm inte fortsätta snacka under #sexpodden på Twitter

2 tankar om “Sex! #3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s