20 tankar om “Dagens ilska

 1. 100% rätt.
  Det har med vanligt hederligt folkvett att göra. Det har inget med vinster i bolaget, policy eller annat att göra. Bara vanligt jävla folkvett.
  Gud jul till praktikanterna, liksom…
  Intressant att ni egenföretagare- gissar att ni alla i etern fakturerar och inte får lön- dvs INTE anställda av MTG- blir bjudna.
  Lite förvånande är det också. MTG är ju inte direkt kända för att vara snåla när de representerar, internt eller externt.

 2. Precis så är det för timanställda inom vården också. De får inte vara med på planeringsdagar, APT-möten (som är en gång i månaden), personalmiddagar eller julfester och jullunchen. Inte ens om man som timanställd jobbar 100%. Snacka om att inte få känna sig som en del av personalen…

  Visa ert stöd och bojkotta julfesten. Ni kan gå ut och äta och festa TILLSAMMANS med praktikanterna istället. Solidaritet är det finaste jag vet.

  • Så fruktansvärt opedagogiskt om man vill få människor att jobba bättre, tro mer på sig själva på jobbet och vara ännu schystare kollegor… Och ja, jag bjöd hem alla sex praktikanter till mig imorn kväll;)

 3. För några år sen när jag fortfarande jobbade i Restaurang, så var vi hovisar och kypare bjudna på en grej, men inte nissarna (dvs runners).
  Vi gick alla tillsammans på vår stamkrog och hivade några bägare i stället för bjudgrejen. Vi var tydliga med varför vi tackade nej. Året efter… Gissa själv vad som hände…
  Dessutom är det roligare att göra grejer tillsammans! Så håller med Lisa! En bojkott av ett speciellt evenemang betyder inget speciellt om man inte är tydlig med Varför man gör den.
  Dessutom var stämningen mycket bättre att vara tillsammans än uppdelade. Soft som sjutton.
  Lite civilkurage och organisationsförmåga är allt som krävs.

 4. Jag var timvikarie för några år sedan. Inte inom vården dock, men precis som Lisa beskriver fick jag inte gå på APT, följa med på utbildningsdagar osv. Julbordet, som serverades på kontoret, fick jag dock gå på. Men någon julklapp fick jag inte. När någon påpekade att vi timmisar inte fick några julklappar så köpte chefen en chokladask till oss var så vi fick någonting i alla fall. Jag jobbade i princip 100 % och ställde alltid upp så att alla ordinarie kunde gå på APT, utbildningsdagar osv. Men det hade varit kul att någon gång få bli medräknad som en av de andra. Vissa ordinarie jobbade knappt halvtid, andra var långtidssjukskrivna osv men blev ändå bjudna.

  Jag förstår att man kanske måste dra gränsen någonstans och någon måste ju jobba när andra är på möten. Men kunde man inte ha en representant för timmisarna med på möten osv. De har också värdefull input. Och att inte bjuda dem på fester, julklappar osv, det är ju bara oförskämt.

   • Vad är problemet? De får sin erfarenhet, sin praktik. De anställda har sin trista julfest. End of story. Varför ska de komma på julfesten? Vara för att företaget gör vinst betyder ju inte att Praktikanter (som ju praktiserar för att lära sig nåt) ska gå på firmans julfest. Ska då elever (vars vinst är att lära sig något) gå på lärarnas julfest på en skola? Och, oss emellan, om dina chefer nu ändrar sig, hur kul är det då för praktikanterna att komma? Nä, snacka om att göra ett populistiskt magplask med detta inlägg alltså.

   • Fast det är inte samma sak med elever och lärare och obetalda praktikanter som dessutom gör typ mest av alla på arbetsplatsen? Hade vi inte haft dem hade hela MTG radio varit ett skepp på botten. De gör liksom mer än många anställda, tillsammans. Har ett oerhört stort ansvar. Då tycker jag det är självklart att man även ska få gå på en julfest.

 5. Fixa en Likeknapp cissi! Jag är lite lat nu mitt i natten. Enklare att klicka en ”like” när du klämmer åt Jessie.
  Som den kapitalist jag är anser jag att man tjänar mer på att bjuda dessa praktikanter på festen och få ALLA nöjda och glada i stället för ren och skär diss. Dessutom e det bara oskönt och så 1987 att inte låta de vara med…

 6. Cissi! Fasiken vad du är klockren! Jag håller med dig, det känns verkligen som en trist företagspolicy. Jag har också själv sett det på andra arbetsplatser, där t.ex. bara fast anställda har varit välkomna. Trist som sagt, tänk om fler kunde ha samma värderingar som du och samma civilkurage. Kram på dig!

 7. Ni som arbetar under ett kollektivavtal och är med i facket vet att alla på ett företag är lika värda oavsett anställningsform! Tänk på det nästa gång! Har själv fixat 5000 spänn ijulklapp till visstidsanställda tack vare vårat starka kollektivavtal som våra föräldrar och alla för dom före har arbetat fram till oss!

 8. Jag har varit praktikant på heltid inom kommun sen augusti. Till årets julfest var jag inte bjuden. De sa helt enkelt ”det är tyvärr inte tänkt att praktikanter ska följa med”. Jag blev inte så ledsen för det, tyckte såklart det var lite konstigt. När dagen kom så pratade alla om julfesten och bytte om, sminkade sig och hämtade vinet, ställde fram chips etc i fikarummet medans jag fick ta mina grejer, säga hej då och ett ”ha så kul” och sen gå hem. I efterhand så blir jag faktiskt lite förbannad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s