Tjoff, brinner av!!

För några veckor sedan var jag på en hemmafest hos en kompis kompis. Hade liksom förträngt det jag nu tänkte ranta kring, påmindes om det när en bild dök på på Fejjan ikväll. Så; följande scenario utspelar sig:

Jag har tagit mig till köket efter att ha minglat runt en bra stund i vardagsrummet. I köket finns nämligen en ostbricka alla får ta av, och hungern har börjat sätta in. Det är som en liten klunga kring den här ostbrickan, tre tjejer och en kille. De tycks känna varan. Jag känner dem inte men hälsar så som man GÖR. Sträcker inte fram handen pga kladdig av ost så säger hej hej på er. Inget svar. Alltså INGET SVAR.

Tänker att de möjligtvis är dövstumma. Det händer ju att folk är det. My bad i så fall. Men så börjar de prata, klart och tydligt med varann. Utan att ägna mig en blick. De pratar om ostarna och mm vad god den där getosten blablabla var, mmm. Eftersom det bara är vi fem i hela köket och jag fortfarande håller på och skär i en annan ost (och eftersom jag är social och hyfsat väluppfostrad) så försöker jag igen. ”Ursäkta, vet ni vad det är för ost som…”. Mitt i min mening avbryter en av tjejerna mig, liksom sådär bara överröstar lite ”smooth” som att hon just fått en mening från Gud.

”Du Linda, hur blir det på tisdag egentligen… ”.

Öh ursäkta fröken crankypants men jag STÅR FAKTISKT HÄR och är en allmänt trevlig främling som bara ville bonda lite eftersom det är så jag tycker man gör om man befinner sig på en social tillställning och någon verkar ensam (om så bara för stunden) i ett sällskap där alla andra känner varann.

Men jag är ju väluppfostrad och vill inte ställa till en scen hemma hos en kompis kompis bara sådär, så jag biter tungan och andas i fyrkant. Sen försöker jag igen. Den här gången aningen mer krystat.

”Jodå, här kan man ju stå länge och bara moffa ost minsann…”.

De tittar på mig som om jag (skojar inte) just sagt att jag vill ha våldsamt latexsex med allihop, precis här och nu på köksbänken. Någon av dem mumlar ett mm, jo till svar. Sen VÄNDER de demonstrativt ryggarna emot och fortsätter prata om sitt.

På fucking riktigt, är social efterblivenhet det nya svarta? I alla fall här i Stockholm upplever jag mer och mer det här totalt, helt öppet nonchalanta bemötandet av främlingar som bara försöker vara lite trevliga och artiga. Och nu snackar vi alla sorter, även välutbildade vuxna med så kallade ”fina” jobb.

Exakt VAD hade det kostat det här ostgänget att bara åtminstone fejka lite trevlighet i trettio sekunder?! Nej jag luktade inte illa (som ostarna), avbröt inte mitt i deras samtal eller sa något klumpigt. Jag var bara allmänt jävla slentriantrevlig. Vad är deras PROBLEM?? Fan, borde ändå ha frågat när vi väl stod där. Fast nu gjorde jag inte det och ja… Därför rantar jag loss här istället.

Det brukar heta att den här typen är ”blyg”, som en slags ursäkt eller något. Nej. Att vara blyg är inte att bete sig som ett arsle. Att vara blyg är något helt annat. De faktiskt blyga människor jag snackat med har överlag varit väldigt varma och rara när man väl tagit sig tid för just dem, de som inte tar mest plats i ett rum. Detta handlar bara om rent dåliga människor med dålig attityd.

Vaffö göööö folk på dette viseee?!?!?

12 tankar om “Tjoff, brinner av!!

 1. Förstår nu att jag är mer timid än blyg i alla fall när det gäller att mingla. Det krävs väl erfarenhet för att göra det bra!!! Ok på dessa att de aldrig lärt sig hur man är artig åtminstone om de saknar trevlighet. Men efter så många öppnings ord från dig kan de ju släppa sitt i 5 sekunder!!! Svara och du hade troligtvis gått därifrån och de fortsatt prata om inte annat nästföljande dag när de verkade så ”tajta” vänner! Varför var de ens på festen? Men till deras försvar de hade väl gått undan för att få vara i fred? Men en fest ska man ju socialisera på… Tänkte bara hur de kan se på saken.

 2. Undrar om det har att göra med avsaknad av empati? Alltså att dessa människor inte fattar hur det känns att vara du. Antagligen har de själva kommit fram till en grupp som redan är inne i samtal flera gånger, men nu minns de inte hur det känns.

  Ja människor alltså. Ibland blir jag så jävla trött på det släktet.

  Nina Ruthström – skjuter från spinnsidan
  http://ninaruthstrom.se

 3. Tyvärr VÄLDIGT vanligt… Blir alltid lika förvånad över människors beteende- att människor fortsätter att leva i.ett slags high school bubbla!

 4. Jag skulle ta det som att de ger mig en tydlig vink att de av ngn anledning inte vill prata med mig.

  Då skulle jag inte stå kvar och tvinga mig på, utan gå därifrån bara. Jag vill inte prata med sånna personer som så uppenbart ignorerar mig. Jag tror inte de är socialt inkompetenta och absolut inte blyga. Det de gjorde var en väl medveten handling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s