Sex! #2

Hurra! Nu är ett nytt avsnitt av #sexpodden ute! Denna gång med en av mina favoritpersoner pga öppen, rolig och inspirerande – Anton Hysén!

20131130-105828.jpg

Anton snackar raggning i det här avsnittet, och jag skrattar högt flera gånger. För lika spännande och härligt det kan vara att vara i raggningsfarten, precis lika cheesy och totalt misslyckat kan det kännas på cirka fem sekunder. Tänker mycket på mina egna erfarenheter, det så kallade ragg-CV:t när jag lyssnar på podden.

Som tjej förväntas du ju fortfarande i många läger att vara den passiva prinsessan som sitter på en tron (tron är det nya torn) och väntar. Väntar på att männen ska svärma runt en, trugandes och allmänt tillgjorda. Jag har aldrig hajat den grejen, vinsten i att sitta och typ tindra i hopp om att bli sedd och uppvaktad. Livet är alldeles för kort och brokigt för det, herregud. Istället har jag så att säga ”tagit vad jag velat ha” (eller ja, allt har man ju inte eh fått, men…). Jag har stövlat fram till snubbar jag tyckt sett schyssta ut och sagt hej, läget? Jag har misslyckats totalt (han blev typ skraj och sprang iväg och gömde sig bakom en högtalare), vunnit vänner för livet (som det inte blev mer än ett hångel med) och framförallt: lärt mig massor om mig själv, kommunikation och relationer överlag.

Och jag har aldrig hört någon kalla mig ”billig”, ”för lätt” eller liknande. Kanske bakom min rygg, men faktum är att många (snubbar) tvärtom berömt för initiativet. ”Vad skönt det är med tjejer som vågar och visar intresse, så man själv får känna sig lite sedd och uppvaktad ibland”.

Anton snackar också om den vidriga boken och typ religionen ”The Game (”Spelet”) som de senaste åren spridit sig som en tarmbakterie på dagis. Det finns kurser, instruktionsvideos, ”hemliga sällskap” (läs; herrklubbar med total hybris) och mängder av osäkra stackars män som gått på den här skiten. Som att man på allvar skulle få sig ett bra ligg, kanske även skön romans genom att behandla någon illa med nedsättande oneliners. Jag vet på riktigt inte EN enda person som skulle falla för det om hen inte råkar ha typ 3,5 promille i blodet och ändå inte hör vad gejmaren säger… Inte en enda.

Vet du? Och vad tycker du om hela kulturen kring raggande och flirtande, som den ser ut idag?

Detta inlägg är ett samarbete mellan mig och RFSU. Kommer fler, himla stolt över att få jobba med dem! Glöm inte fortsätta snacka under #sexpodden på Twitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s