Godmorgon in your face-självhjälp

20131129-084924.jpg

Kan checka av allt på den här listan. Ändå skönt att ha mycket av det bakom sig och nu inse att Guuu, vad höll jag på med?!

Har du några bra tips på BRA självhjälpsböcker förresten? Nördar in mer och mer på ämnet, men är samtidigt allergisk mot de här klämkäcka och tomma livscoachråden av typen ”skriv på spegeln att du är vacker och upprepa det varje morgon” (kräks). Folk som aldrig tycks ha haft några större issues i livet ska nog hålla sig borta från att ge ”goda råd” de läst på någon blogg med solnedgångs och fotspår i sanden-design.

4 tankar om “Godmorgon in your face-självhjälp

 1. jag älskar citat som är skrivet i kursiv över en sandstrand! helst såna som är sagda av typ nån klok indisk guru eller jordnära indian. Obs skämtar ej.

  Särskilt såna grejer som handlar om att svårigheter är ens bästa vänner. Jag gillar tanken på att svårigheter och ”antagonister” egentligen är förklädda BFFs.

 2. Nog för att man inte ska bry sig om folk gör och tycker apropå råd nummer 2. Men ibland är ju allt så mycket att man påverkas för mycket av andra även om man inte vill det. Och vi är alla medborgare och måste samsas på ett civiliserat sätt annars blir det inbördeskrig… Och ibland utnyttjas en person ju faktiskt… Och vara den personen och vilja ändra på en sån sak när det gått för långt innan man insett det! Svårt. Och ändå inte den som utnyttjas fel! Behöver ju inte alls Vara att den utnyttjade är en person med dåligt självförtroende tvärtom eller kanske en som lider av 7an! (Men vissa människor är manipulerande skitstövlar helt enkelt.)
  Men komma till att: Det viktigaste är att jobba på sin egen utveckling och man vet väl innerst inne vad man behöver själv! Inne på samma spår om på livscoachers råd, de vet inte vad de pratar om: Men ibland är de coacher som haft problem värre!!! Deras sätt att lyckas är det enda och kan de kan andra trots ännu mer i skiten s.a.s eller också är de helt utan empati och alldleles för positiva för att kunna ”hjälpa” på riktigt och saknar förmåga att bemöta en person på ett bra sätt; deras val av yrke beror ändast på cash…
  Vilket naturligtvis alla böcker med olika djup eller bredd på målgrupp finns också. Men den enes recept på att må bra igen om man är i en liten svacka utan djupdykning varje gång är en genväg i att läsa dessa böcker ändå. Guldkorn i alla finns det såsom de kända Mia Törnblom eller Blondinbellas med…. Men erfarenheterna och svårigheterna olika. Jag har fått höra man är bara med om det man klarar av och viss sanning ligger i det… Men man kan ju tolka ett citat som man vill och massor av dessa kan ju även göra att man kämpar på med sånt som man inte ska behöva eller är alltför tungt men i alla fall ett klämkäckt citat till: Det som inte dödar en gör en starkare!

 3. Hej Cissi!
  Har dessvärre inte något bra tips på en bok man kan köpa. Har nog varit precis som du på jakt efter en bok, gärna med tydliga mål typ ” Gör så här för bättre självkänsla”.
  Men egentligt, varför söka efter en bok med instruktioner om hur man ska må bättre? Vem kan ha tips om hur du ska må bättre, ingen känner dig lika bra som du själv. Alla är ju olika så jag tror snarare att man ska försöka komma till insikt med hur man själv kan må bättre. Har som eget mål att skriva min egen ”Må-bra-bok”. Allt eftersom jag lär mig mer om mig själv så skriver jag upp vad som får mig att må bra, och om inte minst lika viktigt, vad får mig att inte må bra. Det kan vara allt från saker jag kan göra för att komma på bättre humör, situationer jag bör undvika för att inte hamna i en ond spiral av dåliga tankar etc.
  För mig handlar det om att se mönster och känna igen situationer för att undvika saker som får mig på dåligt humör och ur balans. Är i grunden en ganska så glad och nöjd person så försöker se till att inte trilla ner i mörka hål. Självklart kan man inte alltid påverka situationerna man hamnar i och man kan inte alltid styra över sina känslor.
  Ibland kan det vara så enkelt som att skita i att gå in på Facebook eller Instagram om jag känner mig trött/överkänslig och vet att jag mer stor sannolikhet kommer bli irriterad/upprörd över något. Det är inte värt det liksom.
  Hoppas det kan ge lite inspiration till dig! 🙂
  Kommer sakna dina radioprogram på Radio1 men ser fram emot att följa dig här på nya bloggen. Lycka till i NY!
  Mvh
  Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s