Är hen som kritiserar hipsterkulturen själv en hipster?

Skarpa Hejsonja har kommenterar mitt inlägg om hipsters

20131127-134021.jpg

20131127-134034.jpg

Frågorna som uppstår är många.

Är man en hipster bara för att man gillar vissa klädesplagg? Är man en hipster bara för att man kritiserar andra hipsters (är det en spegling av sig själv)? Är inte Sonja lika mycket/lite hipster som jag? Är jag mer hipster för att jag råkar bo på Söder och jobbar med media?

Tankar?

4 tankar om “Är hen som kritiserar hipsterkulturen själv en hipster?

  1. Skillnaden mellan dig och tvättäkta hipster är väl att en riktig hipster har låg inkomst, kanske på gränsen till arbetslös? SOM JAG!! *sprider hipsterblommor runt omkring mig ur en liten korg*

  2. Nä men ett av de grundläggande tecknena på att man har med en hipster att göra är ett krypande förakt för hipsters. De som inte är hipsters brukar inte bry sig så mkt om hipsters.

  3. Hmm, jag tror inte att någon ser sig själv som en hipster egentligen, det vore väldigt ”icke-hipster” och töntigt. Skulle inte säga att Cissi på något sätt är en hipster men kan tänka mig att någon som helt lever utanför hennes värld kan tycka det 🙂 Och att hon har levt nära hipsterkulturen (antar jag) och därför också kan kritisera den på ett annat sätt. Gränserna är flytande och det finns väl olika grader av begreppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s