Mer om otrohet

Har fått en del mejl.

Nej jag är inte ”för” otrohet. Eller för och för, alla får väl göra som de vill men jag planerar inte att vara otrogen igen. Det var ett helvete.

Som jag säger i RFSU-podden tror jag det finns två sorters otrohet, om man ska hårddra det – den notoriska (de som typ har ett sexmissbruk, inte anser att de kan vara trogna) och den oplanerade (vi som säger och tänker att vi aaldrig skulle bedra någon men så händer livet och man är inte så rationell som man önskat. Denna otrohet tror jag är vanligast. Man vill ha en ”enklare” väg ur ett dåligt förhållande. En flykt och slippa tänka-handling).

Tänker att är man i en bra relation så känner man inget behov av att vara otrogen. Ingen lockelse. Om man kallar sig monogam vill säga.

Vad tänker du?

En tanke på “Mer om otrohet

  1. Jo, jag tänker såhär; har man en man som är bipolär med maniska perioder så kan sådant dessvärre hända. Speciellt då han går hårt på drogerna när han är manisk. Han vill inte ut ur vårt äktenskap men en mani i kombo med droger gör även den beskedligaste och mest trogna personen förändrad. Han har varit otrogen en gång, nu är han diagnostiserad det var han inte då. Så med rätt dos på medicinerna håller jag mina tummar så att de blir blå för att det inte ska ske igen. För det är det jävligaste mitt hjärta och hjärna har fått utstå. Så otrohet kan även bero på psykisk sjukdom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s