Lidl-bröllop?

20131027-234502.jpg

Jag tänker på mitt bröllop. Eller förlåt, vårt. Linus ska ju tydligen också vara med.

Nä, men allvarligt talat. Desto fler bröllop jag gått på under senare år, desto mindre pepp har jag blivit på att typ ha några gäster alls.

Fast då skulle morsan bryta ihop (sa jag att hon jobbade med brud och bal-ekipering förr i världen och sponsrade ”Kär & Galen” med brudklänningar i början av 90-talet?) I alla fall. Varken jag eller Linus vill ha ett stort, fläskigt bröllop. Det känns helt bisarrt att lägga uppåt hundratusen på EN dag. En dag då det lika gärna kan ösregna, eller så har man pms och är allmänt asocial när man vaknar den morgonen.

Men jösses vad folk tjatar. ”Ska ni ha tärnor!? Något tema på dukningen? Liveband? Barnkör? Limou?”. Jag tänker mer en balja nykokta skaldjur och så får folk börja skala. Band? Jag gör väl en grym spotifylista som vanligt. Får ont i huvudet av ungar som sjunger. Har nå åkt limousin någon gång? Det är roligare att deklarera.

Många blir också chockade (!) över att ingen, framförallt Linus inte friade. Jamen gick ner på knä och krystade sig. Vi bestämde att vi skulle förlova oss i april, när vi borstade tänderna en morgon innan jobbet. Det bara kom på tal. Sen har det bara hänt. Och giftermålet blir väl i sommar. Tror vi. Det löser sig. Bara jag får vara lite lullig och de få som kommer har the time of their life.

Vi ska ju förhoppningsvis vara gifta ett tag framöver efter den där dan. Och jag tror risken att bli ett av de där paren som inte pallar (nästan 50% av alla svenskar som gifter sig skiljer sig) ökar om man blir wed-zillas. Just för att man blåste upp förväntningarna och kraven på någon slags perfektion såpass mycket att man någonstans mitt i allt det där glömde hur man har sjukt kul ihop.

Tror du folk blir griniga om man lägger nästan hela bröllopsbudgeten på sin smekmånad istället?

16 tankar om “Lidl-bröllop?

 1. Vi har bestämt oss för att gifta oss i smyg typ. Åka till Landvetter/Arlanda, gifta oss där och sedan dra iväg på en härlig resa ett par veckor. Kanske bara berätta för folk att vi gift oss genom att ändra status på Fejjan. Själva bröllopet i sig är helt ointressant för mig och jag är sådär trist att jag bara ser det som en juridisk grej nödvändig pga att vi har barn ihop. Så jag hoppas att ingen blir sur fast det struntar jag nog i isf 🙂

 2. Va, hur kan folk bli chockade över att det blev en överenskommelse ist. för en förfrågan? Mina föräldrar gjorde så med, det kanske var konstigt. Själv trodde jag det var det normala, haha.

  Rent spontant känner jag att folk har ingen rätt bli griniga över hur ni väljer att spendera era pengar och er tid. Gör så litet ni vill, men fira som fan – fest (oavsett budget) är alltid kul! Tycker lilla jag iaf.

  Kram! (?)

 3. Hej Cissi, KUL att du har börjat blogga igen, det är ett rent nöje att komma in här och läsa dina inlägg! 🙂

  Måste bara fråga en grej, du kanske tycker det är för privat och då är det såklart helt OK. För ett tag sedan minns jag att jag läste en artikel där du skrev om dina alkoholproblem, och att du nu hade slutat helt med alkoholen (så förstod jag det iallafall). Nu verkar det som att du dricker igen? Anledningen till att jag undrar är att jag har en vän som gjorde likadant, dvs slutade pga av att han inte kunde kontrollera det men nu har börjat igen. Ingen vill att han ska klara dricka lagom mer än jag, men jag är ändå utom mig av oro för hans skull.. Jag vill mer bara se hur du tänker kring detta, förstår att det såklart är individuellt osv osv. Svara om du vill 😉

  Kram från Västkusten

 4. Jag o min sambo gifter oss den 16 nov. Inget frieri, utan vi bestämde tillsammans ett datum. Vi kommer att gifta oss borgerligt och det kommer vara med 18 gäster som är våra gemensamma vänner, som vi umgås med i vardagen. Ingen familj, släkt el vår son. Bara vi o våra vänner. Vi Kömmer ha själva vigseln på ett litet fick i Linköping nära stångån. Våra vänner som är med är vigselförrättare samt några musiker som kommer sjunga under akten. Även en i gänget som är florist o fixar blommorna. Sen går vi ut o äter på restaurang i stan. Vi har fått undervåningen för oss själva o gästerna får betala sin egen mat.
  Jag känner ingen stress för den kommande dagen alls. Längtar, träffa fina vänner, äta gott. Och få piffa till sig. Så gör vi. Billigt o trevligt.

 5. Jag har alltid drömt om ett äktenskap, inte det där bröllopet. Hittade min stora kärlek, bestämde oss för att förlova oss. Skaffade ett barn. Tänkte, är det dags kanske? Blev gravid igen och slog till. Det regnade… ösregnade. Inga tärnor, inget krimskrams. Knälång klänning, enkla klackar, borgerlig vigsel 11:00 på Fåfängan (söder), lunch i deras lusthus, tårta, hej hej! Några drack vin, andra inte. Taxi till hotell! Jag och min man ville ju fira – tillsammans! Dusch, sex, mys. Köttbulle-middag på Kvarnen. Drinkar i hotellbaren med nära vänner. Sov som en gris 00:00. Svull på hotellfrukost. Promenad genom en sovande stad (trots klockan var mitt på dagen). Hem och toksakna sonen. Öppna presenter! Enkelt, VI, och helt underbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s